Over ons

"Trammelant" komt iedere keer weer tot een voorstelling waar honderden mensen zich aan laven. "Trammelant" speelt op mooie plekken in de streek, buiten, op platte karren die een volkomen onherkenbaar fundament zijn van steeds andere taferelen. Afwisseling, innovatie, nieuwe-tijd-denken, oude-tijd-denken, ook het stuk van dit jaar zit er vol van.

Muziektheatergezelschap Trammelant bestaat alleen als het speelt. Het is een clubje gedreven theatermakers uit een wijde regio, gespecialiseerd in muzikaal straattheater. Al meer dan 30 zomers lang kiest het rondtrekkende Trammelant voor een eigen soort absurd realisme en brengt gerust een verhaal zonder verhaallijn op de planken. In de meestal zelfgeschreven stukken ligt de ellende voor het oprapen, pal voor de voeten van het publiek dat de billen bij elkaar knijpt en schatert van plezier.

Het publiek stroomt jaarlijks toe met zelf meegebrachte stoelen en met contanten voor in de pet.

Na afloop van de voorstelling brengt een borrel in een naburig café, spelers en toeschouwers bij elkaar en leidt keer op keer tot talrijke nieuwe ontmoetingen.