Over ons

TRAMMELANT  bestaat als het speelt.

"Trammelant" is geen vereniging, er is geen organigram, geen statuten maar......
het is vooral een gezellige groep mensen die allemaal graag theater maken.

Met spel en muzikale klanken van het "Trammelant"-orkestje wordt een betoverend geheel gevormd, dat regelmatig doet twijfelen tussen lachen en schaterlachen.

"Trammelant" trekt in de rondte met karren, waarop giga komisch Theater wordt gebracht. Het gezelschap speelt in de buitenlucht voor publiek uit heel Nederland. We komen iedere keer weer tot een voorstelling waar honderden mensen zich aan kunnen laven. We spelen op mooie plekken in de streek, op platte karren die een volkomen onherkenbaar fundament zijn van steeds andere taferelen. Afwisseling, innovatie, nieuwe-tijd-denken, oude-tijd-denken.     Toeschouwers brengen hun stoeltje zonder hoge rugleuning mee en......contant geld voor in de pet, want Trammelant vraagt nooit entree. 

Muziektheatergezelschap Trammelant bestaat alleen als het speelt. Het is een clubje gedreven theatermakers uit een wijde regio, gespecialiseerd in muzikaal straattheater. Al meer dan 30 zomers lang kiest het rondtrekkende Trammelant voor een eigen soort absurd realisme en brengt gerust een verhaal zonder verhaallijn op de planken. In de meestal zelfgeschreven stukken ligt de ellende voor het oprapen, pal voor de voeten van het publiek dat de billen bij elkaar knijpt en schatert van plezier.

Het publiek stroomt jaarlijks toe met zelf meegebrachte stoelen en met contanten voor in de pet.

Na afloop van de voorstelling brengt een borrel in een naburig café, spelers en toeschouwers bij elkaar en leidt keer op keer tot talrijke nieuwe ontmoetingen. 

     foto onder "De roos van Wanja" 2017